Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Încerci să mănânci sănătos, faci eforturi să te ții departe de excesele culinare și ești mândru atunci când nu cazi în ispită și alegi o salată în defavoarea unui burger, nu-i așa? Ei, bine, multe dintre mâncărurile pe care le credem sănătoase nu sunt tocmai așa.

Ce poate fi rău, de exemplu, într-o salată, o porție de cereale integrale sau un smoothie? Iată patru alegeri alimentare care nu sunt tocmai fericite, atunci când vrei să slăbești:

Salatele de la fast food

Ok, nu prea ai alternativă, ai ajuns la fast food și zici, totuși, să mănânci ceva mai sănătos. O salată pare alegerea cea mai sigură.

Dar o salată de la fast food poate avea la fel de multe calorii ca un burger, dacă nu chiar mai multe.

Combinația de piept de pui, cu brânză și cu sosuri nu e tocmai light. O salată Quattro Formaggi, de la MC Donald's, de exemplu, are 424 de calorii.

Smoothie-urile ambalate

Sucurile de fructe și legume, mai ales cele ambalate, au și ele un defect: cantitatea mare de zahăr.

Chiar și 50 de grame de zahăr la o cantitate de 330 ml, ceea ce înseamnă cantitatea maximă de zahăr recomandată pentru consumul zilnic. Cea mai sigură alegere este să-ți faci acasă smoothie și să folosești cât mai puține fructe dulci.

Cerealele integrale

Fulgii de ovăz mai ales, atât de populari și lăudați, au, de multe ori, zahăr și coloranți artificiali adăugați. Se întâmplă mai ales în cazul cerealelor pentru copii, unde aspectul și gustul contează foarte mult.

Pentru a fi siguri că faceți alegerea corectă, cumpărați fulgii de ovăz de la magazine naturiste și citiți eticheta să vă asigurați că sunt în cea mai naturală formă care se găsește pe piață.

Batoanele proteice

Cea mai la îndemână alegere atunci când ești pe fugă și nu ai nimic altceva în geantă decât un baton proteic. Mai ales dacă ești atent la alimentație și faci și sport, ai putea crede că este varianta ideală pentru o gustare rapidă.

Mai gândește-te o dată, pentru că aceste batoane pot să conțină ingrediente artificiale, sodiu, zahăr adăugat, și până la 45 de grame de carbohidrați.