Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Persoanele care consuma de obicei micul dejun primesc mai multe fibre, calciu, vitaminele A si C, riboflavina, zinc si fier.

De asemenea, colesterolul lor este mai putin bogat in grasimi. Poate pentru ca aleg adesea cereale, fortificate cu vitamine si minerale, si fructe, care sunt in mod natural bogate in nutrienti.

Dar asta nu inseamna ca trebuie sa mananci numai cereale. In schimb, incearca unul sau mai multe dintre aceste 5 alimente pentru micul dejun care te vor ajuta sa pierzi in greutate.

Zmeura

O ceasca de zmeura contine 8 grame de fibre (de doua ori mai mult decat o ceasca de capsuni si aproximativ aceeasi cantitate ca intr-o ceasca de fasole).

Ce e atat de grozav cu fibrele? Cercetarile recente din Journal of Nutrition sugereaza ca un consum mai mare de fibre este o modalitate de a preveni cresterea in greutate sau chiar de a incuraja pierderea in greutate.

Pe parcursul studiului de doi ani, cercetatorii au descoperit ca un continut de 8 grame de fibre la fiecare 1.000 de calorii a dus la o pierdere in greutate de aproximativ 4 kilograme.

Ovaz

Ovazul te poate ajuta sa pierzi in greutate in doua moduri. In primul rand, este plin de fibre si te va face sa te simti satul mai mult timp.

In al doilea rand, un studiu recent a aratat ca un mic dejun cu carbohidrati cu eliberare lenta - cum ar fi ovaz sau cereale - te poate ajuta sa arzi mai multa grasime. Cum? Consumul de carbohidrati cu eliberare lenta nu creste nivelul zaharului din sange la fel de mult ca si consumul de carbohidrati rafinati (paine alba).

La randul sau, nivelul de insulina nu creste la fel de mult. Scaderea nivelului de zahar din sange te poate ajuta sa arzi grasime.

Iaurt

Un raport publicat in New England Journal of Medicine a relevat care alimente sunt corelate cu scaderea in greutate, incluzand topul celor 5 alimente care promoveaza pierderea in greutate.

Cand cercetatorii au hranit doua grupe de soareci cu o dieta bogata in grasimi timp de 11 saptamani, soarecii care au primit apa cu proteine din zer (un tip de proteine care se gaseste in mod natural in iaurt si in alte produse lactate) au avut o greutate mai mica cu 42% decat soarecii care au baut doar apa curata, in ciuda faptului ca au mancat aproximativ acelasi numar de calorii.

De asemenea, consumatorii de zer au castigat cu 7 procente mai multa masa fizica slaba (de exemplu, masa musculara).

Redu din numarul de calorii si zahar prin alegerea iaurtului simplu. Daca ai nevoie de putina dulceata suplimentara, incearca fructe proaspete (poate zmeura?).

Unt de arahide

Arahidele au fost, de asemenea, printre primele 5 alimente pe care cercetatorii de la Harvard le-au inclus in topul celor care ajuta la pierderea in greutate.

Incearca o lingura sau doua de unt de arahide cu paine neagra prajita, dar, de asemenea, poti adauga unt de arahide peste fulgii de ovaz.

Oua

Ouale contin proteine, ceea ce te poate ajuta sa te simti satul pana la pranz. In plus, intr-un studiu, cei care au mancat oua la micul dejun s-au simtit mai plini si au pierdut de doua ori mai multa greutate decat cei care au consumat acelasi numar de calorii dintr-o bagheta la micul dejun.