Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Sunt atat de multe lucruri care iti pot cauza dureri de cap. Termenele limita, certuri, sefii, blocaje de trafic.

In general, durerile de cap sunt raspunsul organismului la stres fizic sau emotional. Stresul poate face muschii capului si gatului sa se contracte, ceea ce duce la tensiune si dureri de cap. In ciuda disconfortului, cele mai multe dureri de cap sunt temporare si raspund destul de bine la tratamentele naturiste.

Ulei de cimbru si de rozmarin pentru masaj la cap

Pentru a calma durerea de cap, puneti o picatura sau doua de ulei de cimbru sau de rozmarin pe tample si pe frunte. Frecati usor pana se absoarbe, apoi stati linistit timp de cateva minute. Intr-un studiu din 2010, cercetatorii au descoperit ca uleiul de cimbru si de rozmarin contin carvacrol, o substanta care actioneaza la fel ca medicamente anti-inflamatoare nesteroidiene, cum ar fi ibuprofen.

Mai multa vitamina B

Intr-un studiu, 59% dintre participanti au constatat o reducere la jumatate a frecventei migrenelor dupa ce au luat 400 de miligrame de aceasta vitamina pe zi, timp de trei luni.

Doar 15% dintre voluntarii care au luat un placebo au raportat mai putine migrene. Migdalele, semintele de susan, anumite specii de pesti si unele branzeturi sunt bogate in aceasta vitamina.

Ceaiul de ghimbir

Ghimbir poate lucra impotriva migrenelor prin inhibarea sintezei de prostaglandine. Mai mult, ghimbirul ajuta la reprimarea senzatiei de greata care insoteste adesea migrenele. Faceti un ceai prin infuzarea a trei felii de ghimbir in 2 cesti de apa si acoperiti timp de 30 de minute.

Ceai de musetel

Ceaiul de musetel are compusi care ajuta la diminuarea durerii si te relaxeaza. Pune o punga o musetel la o cana de apa fiarta. Se lasa la macerat, acoperit, timp de 10 minute. Se indulceste cu miere, daca se doreste.

Baie de picioare cu ulei de menta si de lavanda

Adeptii tratamentelor naturiste cred ca baile la picioare sunt puternice remedii pentru durerile de cap. Apa fierbinte atrage sangele la picioare si reduce presiunea asupra vaselor de sange de la cap. Prin adaugarea catorva picaturi de menta si/sau de lavanda, se ofera un efect linistitor.