Atunci când mănânci ceva, trebuie să îndeplinească trei condiții: să arate bine, să miroasă bine și, evident, să fie gustos.

Dar ce faci dacă nu îndeplinește chiar prima cerință? Ai puterea să treci peste un aspect ciudat, neprietenos sau chiar grețos, dacă mâncarea este gustoasă?

Părerile sunt împărțite și există oameni care nu consumă niciodată un aliment sau altul, strict din cauza aspectului. La cele mai multe, e de înțeles. Dar există și câteva alimente pentru care merită să fac o excepție. Odată ce ai trecut peste aspect și ai gustat, nu îți va mai păsa dacă arată bine sau nu.

Fructul pasiunii

Multă lume a mâncat fructul pasiunii în diferite combinații și arome: iaurt cu fructul pasiunii, înghețată sau prăjituri. Dar puțină lume l-a consumat ca atare.

Aspectul e total neatrăgător și nu prea îți vine să te apropii de el. Miezul este gelatinos, iar semințele închise la culoare seamănă cu... mai bine vă lăsăm pe voi să spuneți cu ce.

Daaar, pe cât de neprietenos e aspectul, pe atât de aromat e fructul, așa că merită să treceți peste.

Quinoa

Dacă în stare naturală nu arată ciudat, atunci când este fiartă, quinoa capătă un aspect total respingător. Dacă nu vă deranjează aspectul, o puteți consuma ca atare, pentru că e bună la gust chiar dacă nu o combini cu nimic. Este și mai bună în salate, combinații cu legume sau chiar deserturi.

Ovăz

Dacă quinoa mai arată cum mai arată, ovăzul fiert sau înmuiat în apă sau lapte are exact aspect de terci. Este foarte sănătos și bogat în nutrienți și reprezintă o variantă perfectă pentru mic dejun și nu numai. Puteți adăuga fructe, nuci, miere sau semințe deasupra, pentru a-l face mai apetisant.

Stridii

După ce că au un aspect gelatinos și ciudat ca și culoare, stridiile de mai mănâncă și crude. Probabil ați văzut atunci când ați mers în vacanță la mare, pescari care au stridii proaspăt pescuite, pe care le vând direct pe faleză.

Deschid stridia în fața turiștilor, iar ei o mănâncă pe loc, cu puțină lămâie. Dacă nu ești adeptul ideii de pește crud (nici noi), poți încerca stridiile într-o mulțime de alte rețete gătite.

Supă-cremă de mazăre

Ok, e greu să treci peste culoarea verde, iar acest lucru se aplică și la supa-cremă de broccoli. Dar odată ce ai gustat, vei înțelege că merită să treci peste aspect și nu te vei putea opri la o singură porție.

Brânza cu mucegai

Dacă ți-e greu să treci peste ideea de a mânca ceva mucegăit, pentru că asociezi cu ideea de stricat, mai adaugă la asta și gustul și mirosul. Cu toate acestea, brânza cu mucegai albastru este foarte aromată și versatilă și merită să guști.

Se poate și mai rău: italienii au inventat brânza cu larve, Casu Marzu, foarte periculoasă pentru organism. Dar mai bine să ne oprim la mucegai și să nu vorbim despre asta.