Îți mai imaginezi viața fără smartphone? Într-o perioadă în care suntem din ce în ce mai dependenți de tehnologie, telefonul poate fi cel mai bun prieten al nostru și atunci când vine vorba despre mâncare.

Am făcut o listă a celor mai utile aplicații cu și despre mâncare. Bine, fie, și despre băutură. Care ți se pare cea mai utilă?

Thyme

Fie că fierbi un ou, pui un blat la cuptor sau lași un aluat la dospit, ai nevoie să știi cât mai precis cât timp trece. Un singur minut în plus sau în minus e suficient pentru a strica preparatul, așa că Thyme e aplicația care te salvează în acest sens.

Cu ce diferă față de cronometrul clasic, pe care îl are orice telefon? Thyme te lasă să cronometrezi mai multe preparate în paralel și este utilă dacă ai ceva pe aragaz și altceva în cuptor și ai nevoie să ții socoteala la timpul de gătire pentru ambele preparate.

Tasty CookBook Recipes

Știți, cu siguranță, pagina de Facebook Tasty. Există și aplicația aferentă, care conține o mulțime de rețete, aranjate pe categorii și colecții. De la mic dejun, cină, paste, desert, până la rețete pentru copii.

Fiecare rețetă este explicată teoretic (ingrediente și mod de preparare) și are și un videoclip care îți arată pas cu pas cum se face. Și începător dacă ești, nu ai cum să dai greș. Aplicația are și un design foarte simpatic și garantăm că nu o să te plictisești niciodată dând scroll printre rețete: absolut toate arată într-un maaaare fel!

Mixologist

Știm că te pasionează și băutura, nu doar mâncarea. Dacă vrei să-ți impresionezi prietenii sau pur și simplu să te joci de-a barmanul, aplicația asta te salvează. E foarte simplu de folosit: introduci în aplicație ingredientele (băuturile) și ea îți generează mai multe tipuri de cocktail-uri pe care să le încerci.

Jamie's 20 Minute Meals

Știți, cu siguranță, emisiunea în care Jamie Oliver gătește un fel de mâncare în mai puțin de jumătate de oră. Acum o poți avea pe smartphone și te asigurăm că merită să plătești cei 23 de ron pentru ea.

Aplicația te învață de toate: de la cum să toci corect o ceapă, ponturi pentru a face pastele perfecte, cum să faci risotto și până la o cină completă pe care să o gătești în 20 de minute.

Te poți inspira după o zi plină la birou, iar când ajungi acasă știi exact ce ai de făcut.

Tastemade

O aplicație pentru cei care iubesc mâncarea și călătoriile, în egală măsură. Utilizatorii din 22 de orașe din lume pun la dispoziție filmulețe nu mai lungi de 2 minute, cu cele mai bune locuri în care să mănânci.

Poți folosi și tu aplicația în timp ce călătorești și să faci filmulețe cu locurile în care ai fost sau listă cu cele în care vrei să ajungi.

MyFitnessPal

Dacă ești genul care numără caloriile, sigur vei avea nevoie de această aplicație. Te ajută să ții evidența la tot ce ai mâncat și e foarte simplu de folosit. Tot ce trebuie să faci este să introduci ingredientele și cantitățile aproximative, iar aplicația îți calculează numărul de calorii.

Cu timpul începi să-ți dai seama ”după ochi” câte calorii ai mâncat, deci aplicația are și un rol educativ.

Trip Advisor

Nu puteam omite cea mai utilă aplicație atunci când călătorești într-un oraș sau o țară străină și vrei să mergi la sigur cu alegerile culinare. Găsești o mulțime de recomandări de locuri și mâncăruri, aranjate pe orașe, pe categorii sau pe restaurante cu un anumit specific.

Ce aplicații folosiți și vi se par utile?