Știm că iubești cafeaua. Neagră sau cu lapte, dimineața sau la orice oră, puternică sau mild. De aceea avem câteva ponturi pentru tine, care te vor ajuta să te bucuri de savoarea cafelei mai mult decât până acum.

Pune lapte călduț într-un borcan și agită-l bine. Vei obține spumă de lapte fără să fie nevoie de dispozitiv special.

Petele rămase pe cana de cafea le poți curăța foarte ușor cu pastă de dinți sau cu bicarbonat de sodiu.

Mănâncă grapefruit alături de cafea, pentru o mai bună absorbție a cofeinei. În plus, gusturile amărui se completează perfect!

Amestecă într-un recipient lapte cu zahăr, până se dizolvă. Dimineața, tot ce ai de făcut este să pui în cafea, fără să o mai îndulcești.

Pune cafea la congelator, în suport pentru gheață. O poți folosi ulterior pentru un iced coffee ca la carte, cu lapte și frișcă.

Cafeaua îngălbenește dinții, asta știm cu toții. Dar se pot curăța foarte ușor, dacă amesteci apă oxigenată cu bicarbonat de sodiu.

Poți folosi boabe de cafea pentru a repara zgârieturile de pe mobilă. Amestecă câteva boabe de cafea cu apă caldă, până faci o pastă. Acoperă zgârietura cu pasta, apoi șterge excesul cu un șervețel. Cafeaua se va usca și va face zgârietura mai puțin vizibilă.

Folosește boabe de cafea pentru a acoperi mirosuri. De exemplu, într-un magazin de parfumuri, miroase cafeaua din boluri pentru a ”curăța” simțurile și a putea încerca un parfum nou, fără să-l mai simți pe cel anterior.

Nu arunca zațul de cafea! Îl poți folosi la o mulțime de lucruri, AICI găsești câteva idei.