Ceaiurile nu trebuie să lipsească dintr-o cură de slăbire, pentru a avea rezultate eficiente. Alături de apă, unele ceaiuri nu numai că ajută la hidratarea organismului, dar au și efect diuretic, adică accelerează metabolismul și arderea grăsimilor și au efect antioxidant.


1.

Ceaiul de urzică

Bogat în vitamine și calciu, ceaiul de urzică este recomandat în regimurile de slăbit, pentru a menține organismul vitaminizat. Cantitatea ideală este de un litru pe zi, în prima parte a zilei.


2.

Ceaiul de soc

Ceaiul de soc este cel mai des recomandat în dietele de slăbit, datorită efectului detoxifiant și ușor laxativ. Este aromat și foarte plăcut la gust, putând fi băut neîndulcit. Poate fi cumpărat de la farmacie sau preparat din flori de soc culese și uscate.


3.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este arma numărul unu atunci când vine vorba de slăbit și detoxifiere. Prin efectul diuretic, ceaiul verde accelerează metabolismul și vă ajută să vă detoxifiați organismul.


4.

Ceaiul negru

Asemănător ca efecte cu ceaiul verde, ceaiul negru ajută la arderea grăsimilor și accelerează metabolismul. Două dintre ingredientele din ceaiul negru, teaflavina și tearubigina, reglează nivelul zahărului din sânge.


5.

Ceaiul de mentă

Ceaiul de mentă este răcoros, aromat și taie pofta de mâncare atunci când este băut. Este ideal atât înainte, cât și după masă, pentru că ajută digestia.

Atenție însă: nu îl consumați în exces, pentru că produce constipație.


6.

Ceaiul de coada calului

Ceaiul de coada calului ajută la detoxifiere și are efect antimicrobian. Se prepară sub formă de decoct și se consumă un litru, pe parcursul unei zile.


7.

Ceaiul din frunze de dud

Deși nu are un gust agreat de oricine, ceaiul de frunze de dud ajută la slăbit. O cană după fiecare masă este cantitatea ideală. Se prepară din frunze uscate și poate fi îndulcit cu miere.


8.

Ceaiul de păpădie

Ceaiul de păpădie are efect diuretic și depurativ și este ideal în curele de slăbire. Cantitatea ideală este de două căni pe zi și se prepară din planta uscată, 2 lingurițe la o cană cu apă fiartă.