Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Știm, este o plăcere vinovată și nu îți imaginezi viața fără ea. Vorbim despre ciocolată în general, și despre Nutella, în particular.

Știi deja că îngrașă, nu e o noutate pentru nimeni, dar, așa cum spunea o vorbă înțeleaptă, tot ce e bun e ilegal, imoral sau îngrașă.

Nutella face parte din ultima categorie, iar dacă te numeri printre norocoșii care nu își fac griji pentru greutate, tot avem o veste proastă: se pare că Nutella nu e doar o bombă calorică, ci și un aliment destul de nesănătos.

Fie că îți place să mănânci Nutella simplă, cu clătite, cu înghețată, pe pâine prăjită sau în combinație cu diferite deserturi, ar trebui să știi ce mănânci, de fapt.

Și dacă eticheta nu îți spune mare lucru, acestea sunt, în realitate, cele mai nesănătoase ingrediente din Nutella:

Zahărul

Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca femeile să nu consume mai mult de șase lingurițe de zahar pe zi, în timp ce pentru bărbați cantitatea admisă este de nouă lingurițe.

Meghan Telpner, nutriționist de renume, a explicat faptul că în două linguri de Nutella se află echivalentul a cinci lingurițe de zahăr. Adică 83% din cantitatea de zahăr admisă într-o zi.

Problema cea mai mare este că de obicei mâncăm Nutella în combinație cu alte alimente care au și ele zahăr. Înghețată cu Nutella, cheesecake cu Nutella sau gogoși cu topping de Nutella. Vă lăsăm pe voi să faceți calculul.

(Pinterest)

Grăsimile

Un alt ingredient din Nutella care ar trebui să te pună pe gânduri este uleiul de palmier. Acesta conține o cantitate mare de grăsimi saturate, adică acele grăsimi care sunt dăunătoare.

Spre deosebire de grăsimile bune, care se găsesc în nuci, avocado, somon etc, grăsimile saturate sunt cele care cresc nivelul de colesterol ”rău” (LDL) și duc la apariția de boli cardiovasculare.

Deci, mai mâncăm sau nu Nutella?

Soluția, la fel ca și în cazul altor alimente nesănătoase, ar fi moderația. Nu spune nimeni să renunțați complet la zahăr, grăsimi și alte ingrediente, ci să le consumați responsabil și cu măsură.

Depinde doar de voi dacă vă opriți la câteva lingurițe de Nutella sau vă opriți atunci când se termină borcanul.

PS: AICI găsiți o mulțime de idei de rețete, feluri și combinații în care puteți mânca Nutella. Poftă bună, inspirație și... moderație!