Dieta cu limonadă, sau Master Cleanse, așa cum mai este numită, este un regim de slăbit foarte popular, bazat pe lichide, care vă ajută să slăbiți și să vă detoxifiați organismul.

Dieta cu limonadă este cunoscută încă din anii '40 și a fost popularizată recent de Peter Glickmac, în cartea “Lose Weight, Have More Energy and Be Happier in 10 Days”. Așadar, acest regim durează 10 zile, în care puteți pierde până la 9 kilograme și vă puteți curăța organismul în profunzime.

Master Cleanse este regimul preferat al multor vedete de la Hollywood, printre care și Beyonce, pentru că are efect detoxifiant și vă ajută să pierdeți eficient în greutate.

Este, în același timp, un regim foarte provocator și dificil, dar cu rezultate vizibile și care promite efecte benefice asupra stării generale de sănătate.

Câtă limonadă bem?

Pe parcursul unei zile, veți consuma între 6 și 12 pahare de limonadă. Veți începe ziua cu 2 pahare de apă în care ați dizolvat o linguriță de sare, pe stomacul gol și o veți încheia cu un ceai cu efect diuretic.

Cum se prepară limonada?

Pentru ca dieta să fie eficientă și arderile rapide, trebuie să preparați limonada după o anumită rețetă, foarte puțin îndulcită și cu puțin piper.

un pahar de apă (250-300 ml)
2 lingurițe suc de lămâie
2 lingurițe sirop de arțar
un praf de piper

Puteți prepara cantitatea pentru toată ziua, înmulțind cantitățile.

Ce ai voie să mănânci

Așa cum spuneam la început, pe parcursul celor 10 zile veți consuma alimente lichide la început, apoi veți reveni, treptat, la alimentația normală. Acestea vă vor asigura necesarul caloric și, în același timp, vor ajuta la detoxifierea organismului.

Ziua 1: sucuri de fructe și legume. Preparați sucuri fresh, pe care să le consumați imediat. Nu combinați sucurile de fructe cu cele de legume, ci consumați-le ca mese separate.

Ziua 2: supe-cremă și supe de legume. Preparați supe în casă, fără ulei, pe care le veți consuma fără pâine.

Ziua 3: salată de legume cu zeamă de lămâie și sare, fără ulei, la prânz și seara.
După cele trei zile ”șoc”, puteți începe să introduceți un nou aliment în fiecare zi, pentru a reveni la alimentația obișnuită. De exemplu: brânză slabă, carne slabă, ouă fierte etc. Nu depășiți 1200 kcal pe zi.

Revenirea la alimentația normală se va face treptat, pentru ca organismul să aibă timp să se adapteze. Nu țineți dieta mai mult de 10 zile și nu o reluați mai devreme de 3 luni.

Efecte adverse

Fiind o dietă atât de restrictivă, care vă ajută și la slăbit, și la detoxifiere, este greu de ținut, mai ales în primele zile. Vă veți simți frustrat și slăbit, puteți avea amețeli, iar digestia va suferi modificări drastice.

Este indicat să țineți dieta când sunteți acasă, din cauza schimbărilor asupra sistemului digestiv și a efectului detoxifiant.

Dacă vă simțiți rău, întrerupeți dieta și mergeți la medic. De asemenea, ar trebui să cereți părerea medicului de familie înainte de a urma regimul.

Contraindicații

Nu urmați dieta cu limonadă și sirop de arțar dacă suferiți de o boală cronică, precum afecțiuni cardiace, diabet, afecțiuni digestive, boli de ficat sau pancreas. Nu este recomandat să urmați regimul nici dacă urmați un tratament medicamentos și în niciun caz dieta nu se adresează minorilor.