Dupa cum se dovedeste, aceste afirmatii sunt sustinute de putine studii si probabil au aparut datorita profilului nutritiv impresionant al spirulinei. 30 de grame, sau aproximativ 4 linguri de spirulina uscata contin 81 de calorii, 16 grame de proteine, 60% din valoarea zilnica recomandata de riboflavina, 44% din valoarea zilnica recomandata de fierul si tiamina, 14% din valoarea zilnic recomandata de magneziu si 11% din valoarea zilnica recomandata de potasiu.

The Natural Medicines Comprehensive Database mentioneaza ca toate beneficiile asupra sanatatii asociate cu spirulina sunt bazate pe dovezi insuficiente si avertizeaza ca femeile insarcinate sau care alapteaza ar trebui sa evite acest aliment. Exista, de asemenea, unele dovezi ca spirulina ar putea interactiona cu substantele anticoagulante si medicamentele imunosupresoare. Din cauza continutului sau ridicat de proteine, persoanele cu fenilcetonurie nu ar trebui sa consume spirulina.

Datorita popularitatii sale tot mai mare, spirulina este cultivata in masa peste tot in lume, inclusiv Hawaii si China. Cei mai multi oameni consuma spirulina sub forma de capsula, in timp ce altii o amesteca sub forma de pudra in apa, suc sau smoothie. Contaminarea cu toxine si metale grele este o preocupare serioasa, de aceea este important sa alegi un supliment de spirulina de incredere in ceea ce priveste calitatea.