1. Are valoare nutritiva mare si putine calorii
30 de grame de usturoi contin mangan, vitamina C, fibre, vitamina B6, seleniu, potasiu, calciu, fier, cupru si fosfor. Toti acesti nutrienti sunt necesari organismului si iti poti inchipui de cate vitamine si minerale beneficiezi in numai 30 de grame.

2. Imbunatateste sanatatea inimii
Se stie ca usturoiul este bun pentru sistemul cardiovascular pentru ca imbunatateste circulatia sangelui si, in acelasi timp, reduce nivelul colesterolului. De asemenea, previne ingrosarea arterelor, ceea e duce la prevenirea infarctului si a atacului de cord.

3. Inhiba durerea provocata de artrita
Cei diagnosticati cu artrita reumatoida sunt sfatuiti sa consume usturoi datorita proprietatilor sale antiinflamatoare si a continutului de antioxidanti.

4. Previne imbolnavirea
Daca te imbolnavesti frecvent, racesti sau tusesti, consumul de usturi este reecomandat, deoarece imbunatateste functionarea sistemului imunitar. Poti consuma usturoi proaspat sau suplimente cu usturoi pentru a combate simptomele racelii.

5. Combate infectiile fungice
Usturoiul poate ajuta organismul sa combata anumite infectii fungice. Il poti aplica sub forma de gel sau ulei pe zona afectata pentru a neutraliza bacteria.

6. Imbunatateste nivelul colesterolului
Consumul de usturoi poate reduce nivelului colesterolului. Cei cu colesterolul marit, pot lua suplimente de usturoi pentru a micsora nivelul acestuia.

7. Detoxifica organismul de metale grele
Organismul nostru este constat "bombardat" de toxine si metale grele care pot afecta starea de sanatate. De aceea, detoxifierile regulate sunt recomandate pentr a-ti ajuta organismul sa functioneze mai bine. Usturoiul este o aegere buna deoarece contine compusi ai sulfului care iti pot proteja organele impotriva leziunilor provocate de metalele grele.

8. Lupta cu alergiile
Daca suferi onstant de alergii, mai ales la schimbarea anotimpurilor, consuma mai mult usturoi deoarece este antiinflamator si are proprietati antivirale care reduc inflamatiile din santurile nazale.

9. Ajuta digestia
Un alt beneficiu al consumului de usturoi este imbunatatirea digestiei, prin imbunatatirea productiei de suc gastric pentru ca stomacul tau sa poata sa digere ami usor alimntele. De asemenea, sustine fiatul pentru a elimina toxinele din organism, in timp ce il protejeaza de leziunile provocate de toxine.

10. Previne dementa si boala Alzheimer
Studiile au aratat ca cei care au luat doze mari de suplimente de usturoi, si-au imbunatatit nivelul de antioxidanti si, in acelasi timp, si- au micsorat stresul oxidativ.