O supa ideala pentru iubitorii de bere si de cartofi, care contine doar o parte din grasimea retetei traditionale. Pentru un continut scazut de grasime, se foloseste lapte cu continut degresat si doar putin ulei.

Supa Cheddar Cu Bere Ale - O Supa Ideala Pentru Iubitorii De Bere Si De Cartofi
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa, taiata marunt
  • 350ml bere ale
  • 1kg cartofi fierti, taiati cubulete
  • 450ml supa de legume
  • 1 cana apa
  • 2 1/2 cani lapte degresat
  • 1/4 cana faina
  • 1 1/2 cana branza Cheddar, rasa
  • 1 ardei gras rosu, taiat marunt

Mod de preparare

1. Se incalzeste uleiul intr-o cratita, la foc mediu. Se adauga ceapa si se caleste, amestecand, pana cand se inmoaie, aproximativ 3 minute. Se adauga berea, se da in feirt si se lasa pe foc timp de 5 minute. Se adauga cartofii, bulionul si apa, se acopera si se fierbe pana cand cartofii sunt fragezi. Se ia de pe foc si se zdrobesc cartofii, cu un blender, pana ajung la consistenta dorita.

2. Se adauga laptele si faina si se adauga la supa. Se pune la foc mic si se fierbe, amestecand ocazional, pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga 1 1/4 cani Cheddar si se amesteca pana se topeste. Se pune supa in boluri si se garniseste cu restul de 1/4 cana de branza si ardei.