Inghetata sau prajitura? Daca nu poti sa te decizi, atunci mai bine le combini.

Batoane cu inghetata de capsuni
Timp total 6 ore și 30 minute

Ingrediente

  • 1 cana faina
  • 1/2 cana zahar brun
  • 1/2 cana nuci tocate
  • 1/2 cana unt, topit
  • 2 albusuri de ou
  • 1 cana zahar alb
  • 2 cani capsuni, felii
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 1 cana smantana

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 350 C. Se unge o tava cu putin unt.

2. Se tapeteaza un vas cu folie de aluminiu. Intr-un castron, se amesteca faina, zahar brun, nuci si unt topit. Se coc in cuptor aproximativ 15 minute, se amesteca ocazional. Se presara uniform 2/3 din amestecul de nuci peste fundul vasului.

3. Intr-un castron mare, se bat albusurile de ou cu sucul de lamaie pana cand se intaresc. Treptat, se adauga zaharul alb. Dupa ce se incorporeaza complet, se adauga capsunile.

4. Intr-un castron separat, se bate smantana cu un mixer pana cand se intareste. Se incorporeaza in amestecul de capsuni. Se intinde uniform peste crusta din vas. Se acopera cu amestecul ramas de nuci. Se ingheata timp de 6 ore sau peste noapte.