Aceste batoane au o crusta de ciocolata cu nuci pecan, un strat de mousse de ciocolata si crema de unt. Vei iubi acest desert irezistibil.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- Pentru crusta de ciocolata cu nuci pecan:
- 1 3/4 cani nuci pecan
- 3 linguri cacao
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita scortisoara
- 2 linguri de ulei de nuca de cocos
- 2 linguri de unt de caju
- 3 linguri de sirop de artar
- Pentru mousse de ciocolata:
- 1/2 cana crema de nuca de cocos sau smantana
- 50g ciocolata neagra
- 85g unt
- 1/2 cana zahar
- 2 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- Pentru crema de unt:
- 3/4 cana ulei de palmier
- 1/3 cana zahar pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1/3 cana lapte de cocos
Mod de preparare
1. In primul rand, se prepara crusta de ciocolata cu nuci pecan. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se pun toate ingredientele pentru crusta in vasul unui robot de bucatarie. Se amesteca pana capata un aspect sfaramicios.2. Se pune amestecul uniform intr-o tava. Se fac cateva gauri folosind o furculita. Se da la cuptor timp de 10-12 minute, pana cand se rumeneste usor pe margini. Se pune deoparte sa se raceasca. Dupa 10 minute, se transfera la congelator.
3. Se bate crema de nuca de cocos cu un mixer pana se formeaza varfuri rigide. Se acopera si se baga la frigider.
4. Se incalzeste ciocolata in cuptorul cu microunde. Se lasa sa se raceasca usor.
Cu un mixer, se bate untul. Se adauga zaharul si se continua aproximativ 3-4 minute. Se adauga ciocolata racita si se bate pana se incorporeaza. Se adauga 1 ou si se bate la viteza medie timp de aproximativ 3 minute. Se adaugă celalalt ou si se mai bate timp de inca 3 minute, pana cand amestecul este neted. Se adauga vanilie.
5. Se adauga crema de nuca de cocos in umplutura de ciocolata. Se toarna umplutura in crusta pregatita, cu o spatula. Se pune in congelator. Se pune untul de palmier si zaharul intr-un bol si se amesteca cu un mixer timp de 4-5 minute, pana devine o crema. Se adauga laptele si vanilia si se amesteca din nou timp de 1-2 minute, pana cand sunt bine combinate.
6. Se intinde peste stratul de ciocolata.
7. Se lasa la congelator timp de 3-4 ore inainte de servire si 15-20 de minute inainte de a le manca!