Biryani este un fel de mancare originar din India care se gateste in principal cu pui. Aceasta reteta gustoasa este cina perfecta pentru care nu trebuie sa depui cine stie ce efort.
Timp total 1 oră
Ingrediente
unt 3 linguri de ulei de masline 8 pulpe de pui, cu piele 1 ceapa mare, felii subtiri 1 catel de usturoi, taiat felii 3 linguri pasta curry 350g orez basmati 25g fulgi de migdale, prajiti 750ml supa de legume 130g mix fasole verde si mazare frunze de coriandru, tocateMod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se incalzesc untul si 2 linguri de ulei intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga puiul si se rumeneste bine peste tot. Se scoate din tigaie si se lasa deoparte. Se micsoreaza caldura, se adauga ceapa si usturoiul si se inmoaie timp de 5 minute, apoi se adauga pasta de curry si se gateste cateva minute.2. Se adauga uleiul ramas, se toarna orezul, se amesteca, se adauga ceapa si se fierbe cateva minute. Se adauga jumatate din cantitatea de migdale si se toarna supa fierbinte peste. Se adauga puiul si se acopera cu un capac. Se transfera in cuptor si se gateste timp de 25 de minute. Cu 10 minute inainte de a fi gata, se adauga fasolea si mazarea, apoi se acopera si se transfera, din nou, la cuptor pana cand orezul este fraged si puiul este gatit.
3. Se amesteca coriandru si se imprastie fulgii de migdalele ramasi inainte de a servi.