Cand ai chef de "ceva bun", asta poate fi reteta pe care o cauti.

Branza Brie la cuptor, cu migdale si zahar brun
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • 1/2 ceasca de migdale feliate
  • 1/2 cana zahar brun
  • 1 lingura mustar Dijon
  • 230g branza Brie
  • 1 bagheta frantuzeasca

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 220C.

2. Se taie un sfert dintre migdale. Se combina migdalele tocate cu zaharul brun si mustarul intr-un castron; se amesteca bine.

3. Se taie branza Brie, orizontal, pe jumatate. Se pune o jumatate pe o tava. Se imprastie cu jumatate din amestecul de zahar. Se acopera cu jumatatea ramasa, cu taietura in partea de sus, si se imprastie amestecul de zahar ramas pe partea superioara. Se acopera cu restul de migdale feliate.

4. Se taie bagheta in diagonala, in felii. Se aranjeaza feliile in jurul branzei si se stropesc cu putin ulei de masline.

5. Se coc in cuptorul preincalzit pana cand feliile sunt maro-aurii ai branza incepe sa se inmoaie, de la 8 la 10 minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca timp de 5 minute inainte de servire.