Combinația de cartofi sau paste cu brânzeturi este întotdeauna una irezistibilă. Fie că vorbim despre cartofi gratinați, cartofi franțuzești sau cartofi quattro formaggi, cum este această rețetă, veți obține un fel de mâncare delicios, consistent și potrivit pentru orice masă. Puteți folosi orice fel de brânzeturi aveți la îndemână în momentul respectiv, dar este ideal să combinați brânzeturi moi cu brânzeturi cu textură tare.  

Cartofi quattro formaggi la cuptor
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri unt
  • 2 căței de usturoi
  • 100 g mozzarella
  • 100 g brânză brie
  • 100 g cheddar
  • 150 g parmezan
  • sare
  • piper
  • 250 ml smântână lichidă
  • un praf de nucșoară

Mod de preparare

Curățați cartofii și tăiați-i felii subțiri. Puneți o oală cu apă și sare la fiert și adăugați feliile de cartofi, când începe să fiarbă. Dați cartofii într-un clocot, timp de câteva minute.

Între timp, dați pe răzătoare brânzeturile tari și zdrobiți-le pe cele moi. Amestecați brânzeturile cu smântâna lichidă, dar păstrați parmezan pentru la final. Adăugați nucșoară, sare și piper, untul și usturoiul zdrobit.

Scurgeți cartofii de apă și puneți-i într-o tavă. Turnați amestecul de brânză peste și dați la cuptor pentru 25-30 de minute. După primele 15 minute, presărați și parmezanul pe care l-ați păstrat la început.

Lăsați la cuptor până când cartofii sunt rumeniți la suprafață. Poftă bună!