Briose pufoase, cu glazura de crema de branza si scortisoara.

Briose aromate cu dovleac
Timp total 1 oră și 40 minute

Ingrediente

  • 2 1/4 cana faina
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • 1/2 lingurita cuisoare macinate
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 cana unt, moale
  • 1 ceasca de zahar alb
  • 1/3 ceasca de zahar brun
  • 2 oua
  • 3/4 cana lapte
  • 1 cana piure de dovleac
  • Pentru glazura:
  • 230g crema de branza
  • 1/4 cana unt
  • 3 cani zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita de scortisoara

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 190C. Se ung 24 de cupe pentru briose cu putin unt. Se amesteca faina, 1 lingurita de scortisoara, nucsoara, ghimbirul, cuisoarele, sarea, praful de copt si bicarbonatul de sodiu; se pun deoparte.

2. Se bate 1/2 cana de unt, zaharul alb si zaharul brun cu un mixer electric intr-un castron mare pana cand compozitia este cremoasa. Se adauga ouale, pe rand, amestecand dupa fiecare adaugare. Se adauga laptele si piureul de dovleac. Se incorporeaza amestecul de faina si se toarna compozitia in formele pregatite.

3. Se coc in cuptorul preincalzit pana cand capata o culoare aurie, aproximativ 25 de minute. Se lasa sa se raceasca in forme timp de 5 minute, apoi se scot si se lasa sa se raceasca complet.

4. Pentru a face glazura, se bate crema de branza si untul cu un mixer electric. Se adauga zaharul pudra si se amesteca pana cand se incorporeaza. Se adauga extractul de vanilie si o lingurita de scortisoara. Cand briosele sunt reci, se decoreaza cu crema de branza.