Briosele sunt printre preferatele celor mici atunci cand vine vorba de dulciuri, asa ca stii ce surpriza sa le pregatesti la sfarsit de saptamana.
Timp total 45 minute
Ingrediente
Pentru briose: 150g faina 1 lingurita praf de copt 1/4 lingurita de bicarbonat de sodiu 1/4 lingurita de sare 2 oua 150g zahar granulat 2 lingurite extract de vanilie 115g unt, topit 120ml iaurt grecesc 50g capsuni , tocate 30g zmeura, tocata 25g afine, tocate Pentru glazura: 500g zahar 226g unt 2 - 3 linguri de lapte 1 lingurita extract de vanilie fructe proaspete pentru decorMod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 170C. Se tapeteaza o tava de 12 forme de briose cu hartie de copt si se lasa deoparte.2. Se cern faina, praful de copt si sarea si se pun deoparte. Se bat ouale. Se adauga zaharul si se amestecaa pana se combina. Se adauga extractul de vanilie, untul si iaurtul si se amesteca bine. Se incorporeaza ingredientele uscate, apoi se adauga fructele de padure.
3. Se imparte aluatul in mod egal intre forme, umpland numai 2/3 din fiecare. Se coc timp de 15 - 20 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata. Se lasa sa se raceasca timp de 5 minute in tava, inainte de a le transfera pentru a se raci complet.
3. Pentru glazura, se bate untul pana cand este palid si cremos. Se adauga jumatate din zahar si se bate bine, pana cand zaharul este dizolvat. Se repeta cu zaharul ramas. Se adauga laptele si se amesteca bine.
4. Se transfera glazura intr-o punga de cofetarie si se orneaza briosele reci. Se decoreaza cu fructe de padure proaspete!