Mousse-ul de ciocolată albă cu fructe de pădure este un desert ideal pentru o cină romantică. Simplu de făcut și foarte apetisant din punct de vedere vizual, acesta este un desert aerat, ușor, cu care puteți impresiona pe oricine.
Acest mousse de ciocolată albă este foarte cremos și gustos, iar gustul dulce și cel acrișor, al fructelor de pădure, sunt perfect echilibrate.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- Pentru topping-ul de fructe de pădure
- 300 g fructe de pădure
- 150 g zahăr
- 50 ml apă
- 5 g gelatină
- 20 ml apă rece
- Pentru mousse-ul de ciocolată albă
- 2 gălbenușuri
- 2 linguri zahăr
- 150 ml lapte
- 4g gelatină
- 20 ml apă rece
- 200 g ciocolată albă
- 400 ml frișcă lichidă
Mod de preparare
Ne vom ocupa întâi de jeleul de fructe de pădure, pentru că el trebuie să se răcească înainte de a-l savura.Puneți într-un vas apa rece și gelatina la înmuiat. Într-o cratiță, puneți fructele de pădure (proaspete sau congelate), zahărul și apa și fierbeți până obțineți o dulceață mai lichidă.
După ce a fiert, pasați cu blenderul (sau puteți lăsa așa), adăugați gelatina, amestecați bine și lăsați să se răcească complet.
Între timp, vă veți ocupa de spuma de ciocolată albă. Puneți gelatina la înmuiat la fel ca mai devreme.
Puneți într-o cratiță laptele la încălzit. Separat, frecați gălbenușurile cu zahărul, după care turnați laptele cald și amestecați.
Puneți amestecul din nou pe foc și continuați să amestecați până se îngroașă. Puneți gelatina și ciocolata topită (la microunde sau la bain marie), amestecați bine, opriți focul și lăsați să se răcească.
Smântâna lichidă se bate cu mixerul, cu 2 linguri se zahăr. Când crema s-a răcit, amestecați crema de ciocolată cu frișca.
Lăsați mousse-ul la frigider 30 de minute, după care îl puteți servi în pahare sau cupe, cu jeleu de fructe de pădure deasupra și mentă proaspătă.
Poftă bună!