Usor de facut si uimitor de pufoase, aceste briose cu lamaie sunt perfecte pentru ceaiul de dupa-amiaza.

Briose Cu Lamaie
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 65g unt
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 1 ou
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 cana faina
  • 1/3 cana lapte
  • 4 1/2 linguri de unt de lamaie

Topping

  • 10g unt
  • 2 lingurite zahar pudra

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se tapeteaza o tava de briose cu hartie de copt.

2. Cu ajutorul unui mixer, se bate untul cu zahar, oua si vanilie timp de 2 minute sau pana se combina. Se adauga jumatate din faina, apoi jumatate din lapte. Se repeta cu restul de faina si lapte, adaugand 2 linguri de unt de lamaie. Se toarna amestecul in forme. Se acopera fiecare cu 1 lingurita de unt de lamaie ramasa.

3. Se da la cuptor timp de 15-20 de minute sau pana cand devin aurii si ferme la atingere.

4. Se ung briosele cu unt. Se presara cu zahar pudra. Se lasa sa se raceasca. Se servesc.

Pentru untul de lamaie, reteta o gasiti aici