Acest desert reconfortant se separa in mod magic in timpul coacerii, producand o compozitie cremoasa in partea de sus si un sos de portocale acrisor dedesubt.

Budinca De Portocale
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 100g unt
  • 200g zahar pudra
  • 2 portocale - coaja rasa fin
  • 4 oua
  • 75g faina
  • 150ml suc de portocale
  • 500m lapte

Mod de preparare

1. Se unge un vas cu un pic de unt si se pune intr-o tava. Se incalzeste cuptorul la 180C si se pune o cratita cu apa la fiert.

2. Se amesteca untul, zaharul si coaja de portocala intr-un bol mare, timp de 5 minute, pana cand devine palid si pufos.

3. Se separa ouale, punand albusurile intr-un alt bol mare si galbenusurile intr-o ceasca. Se bat galbenusurile de ou cu o furculita, apoi, treptat, se adauga peste amestecul de unt. Se adauga faina, cate o lingura, alternativ cu suc de portocale si o parte din lapte. Amestecul a va arata foarte umed si coagulat, dar nu va faceti griji - exact asa trebuie sa arate.

4. Se bat albusurile de ou pana devin usor rigide. Se adauga in amestecul de budinca, apoi se toarna compozitia in vasul pregatit.

5. Se toarna apa fierbinte (dar nu fiarta), in tava pana la jumatatea peretilor vasului de copt. Se da la cuptor timp de 40 de minute, pana cand partea de sus a budincii este maro auriu. Se serveste budinca imediat.