O reteta de vara care te va ajuta sa te bucuri de beneficiile fructelor de sezon.
Timp total 3 ore și 30 minute
Ingrediente
- 300g mere
- 300g pere
- 300g prune
- 1 portocala - sucul
- 1 lingurita gem de gutui
- 1 lingura de zahar
- 150ml vin rosu dulce
- 1 blat de tort
Mod de preparare
1. Se tapeteaza un vas de budinca cu folie de plastic pe baza si pe laturi, avand grija sa fie suficient de mare pentru a acoperi partea de sus mai tarziu.2. Se curata si se feliaza merele si perele. Se taie prunele. Se pun toate fructele intr-o cratita cu sucul de portocale, gem si zahar. Se amesteca si se da in fiert la foc mic. Se acopera si se gatesc timp de aproximativ 10 minute sau pana cand fructele sunt moi, dar isi pastreaza inca forma. Se lasa sa se raceasca complet.
3. Se dilueaza vinul cu aproximativ 3 linguri de sucuri de fructe si se scufunda cate o felie de blat de tort in lichid. Incepand de la baza, se tapeteaza vasul de budinca cu felii de blat, inclusiv peretii. Apoi, se umple cu fructele si se adauga felii de blat deasupra, pentru a-l inchide complet. Se infasoara folia de plastic deasupra si se acopera cu o farfurie plata. Se lasa timp de cel putin 3 ore sau preferabil peste noapte.
4. Se scoate folia si se rastoarna prajitura pe un platou. se serveste cu frisca.