Ce faci atunci când nu ai nimic de mâncare prin casă și nici chef să gătești sau răbdare să comanzi? O porție de paste, simplă, te scoate întotdeauna din încurcătură. Nu trebuie decât să aveți la îndemână un pachet de paste și câteva ingrediente care se găsesc în orice bucătărie. 

Astăzi vă propunem poate cea mai simplă rețetă de spaghetti dar puteți folosi orice alt tip de paste vă place. Spaghetti cacio e pepe sau, mai simplu spus, spaghetti cu piper proaspăt măcinat și parmezan ras. O porție de paste delicioasă, cu un sos cremos și simplu de făcut. Opțional, puteți adăuga și un cățel de usturoi pentru un plus de savoare. 

Cacio e Pepe (Spaghete cu parmezan și piper)

Arome simple, dar care iti vor incanta simturile, intr-o reteta de paste cu branza si piper.

Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 200 g spaghetti
  • sare
  • piper
  • 4 lingurițe ulei de măsline
  • 2 lingurițe unt
  • 55 g parmezan ras

Mod de preparare

Puneți apă cu puțină sare într-o oală la fiert. Când dă în clocot, puneți pastele la fiert și amestecați ocazional. Fierbeți conform instrucțiunilor de pe pachet pentru a obține paste al dente.

În paralel, puneți o tigaie cu ulei de măsline pe foc. Adăugați o linguriță de piper proaspăt măcinat. Căliți câteva minute, după care puneți un polonic din apa în care au fiert pastele. Adăugați untul și pastele scurse de apă.

La final, puneți parmezanul ras și amestecați bine, pentru ca acesta să se topească și să formeze un sos împreună cu lichidul din vas. La nevoie, mai puteți pune un polonic din apa în care au fiert pastele.

Opriți focul și serviți pastele cu extra-parmezan ras și cu busuioc proaspăt, dacă vă place. Poftă bună!