Caneles sunt niste prajituri frantuzesti, crocante la exterior si foarte pufoase la interior.

Caneles - desert frantuzesc
Timp total 1 oră și 25 minute

Ingrediente

  • 500ml lapte
  • 100g unt
  • 1/2 baton de vanilie
  • 250g zahar
  • 2 oua plus 2 galbenusuri
  • 100g faina
  • 2 linguri de rom

Mod de preparare

1. Se pun laptele, untul si batonul de vanilie intr-o cratita medie. Se da in fiert, apoi se ia de pe foc si se raceste usor.

2. Intr-un castron, se amesteca zaharul, ouale si galbenusurile de ou cu un mixer, apoi se incorporeaza faina, treptat.

3. Se scoate batonul de vanilie din cratita, apoi se toarna o treime din amestecul de lapte. Se amesteca. Se toarna amestecul ramas si se amesteca pana cand are o consistenta asemanatoare cu amestecul de pancakes.

4. Se adauga romul, apoi se raceste amestecul in frigider timp de aproximativ 12 ore.

5. Se ung formele cu mult unt. Se incalzeste cuptorul la 250C si se pune o foaie de copt pe suportul din mijloc al aragazului.

6. Se pune amestecul in forme. Se coc pe foaia de copt timp de 5 minute, apoi se micsoreaza caldura la 160C si se coc timp de inca 60 de minute.

7. Se lasa sa se raceasca complet (cel putin o ora) inainte de a le scoate din forme.