Secretul unei salate delicioase constă în dressing. Un sos echilibrat perfect ca gust și ca textură transformă orice salată într-una reușită. Rețeta franceză de dressing pentru salată este una foarte populară și delicioasă. Se potrivește pentru orice salată, de la cea cu pui până la o banală salată de crudități. 

Dressing franțuzesc pentru salată

Ingrediente

  • 175 ml ulei de măsline
  • 60 ml oțet din vin alb
  • 80 ml suc de roșii
  • 1/2 lămâie
  • 2 linguri miere
  • 2 lingurițe praf de ceapă
  • 3 lingurițe muștar Dijon
  • 1 linguriță paprika
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță praf de usturoi
  • 2 linguri maioneză (opțional)

Mod de preparare

Dacă vreți un sos cremos, puneți și maioneza. Dacă nu, puteți renunța la maioneză.

Puneți toate ingredientele în vasul de la blender sau de la mixer. Mixați la viteză mică, până când obține un sos cu consistență omogenă. La final, adăugați și maioneza, dacă alegeți să folosiți.

Sosul poate fi păstrat la frigider până la o săptămână, în recipient închis. Folosiți la orice salată vă place.

Poftă bună!