Inspiratia pentru aceasta reteta vine din tortul Jaffa cu amestecul minunat de marmelada, ciocolata neagra si blat pufos.

Chec Cu Ciocolata Si Portocale
Timp total 1 oră și 25 minute

Ingrediente

  • 175g unt
  • 175g zahar
  • 1 portocala - coaja rasa
  • 3 oua
  • 200g faina
  • 50g migdale macinate
  • 3 linguri de marmelada
  • 50g fulgi de ciocolata neagra

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 170C. Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt. Se bat untul si zaharul cu un mixer electric timp de 5 minute pana cand capata o culoare palida si este pufos.

2. Se adauga coaja de portocala, apoi ouale, pe rand, adaugand o lingura de faina cu ultimul ou. Se amesteca si se incorporeaza usor restul fainii, un varf de sare, migdalele macinate, marmelade si fulgii de ciocolata.

3. Se pune amestecul in tava.

4. Se coace timp de 40-45 de minute pana cand se rumeneste frumos, apoi se acopera cu foaie de copt si se coace timp de inca 15-20 de minute pana cand o scobitoare infipta in centru iese curata.

5. Se lasa in tava timp de 10 minute, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca inainte de feliere.