Checul este una dintre prăjiturile cu care majoritatea dintre noi am copilărit. Mirosul și gustul de chec pufos și delicios, proaspăt scos din cuptor, este una dintre cele mai plăcute amintiri legate de dulciuri din copilărie.

Există o mulțime de rețete de chec, care mai de care mai diverse și mai personalizate. Fiecare gospodină își pune amprenta și are propria rețetă, dar astăzi vă prezentăm o rețetă deosebită, de chec cu glazură de ciocolată.

Pornind de la rețeta clasică de chec, dar cu cacao în compoziție și cu glazură de ciocolată neagră, veți obține un desert delicios, un fel de brownie, dacă vreți, dar în formă de chec și foarte simplu de realizat

Chec cu glazură de ciocolată
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 100 g zahăr
  • 125 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 50 g cacao
  • 250 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • Pentru glazură:
  • 100 g ciocolată neagră
  • 50 g unt
  • 50 ml frișcă lichidă

Mod de preparare

Separați ouăle și bateți albușurile spumă, cu un praf de sare. Când începe să crească în volum, adăugați zahărul vanilat și zahărul, câte o lingură. Mixați până când obțineți o spumă tare.

Separat, amestecați gălbenușurile cu uleiul. Turnați peste spuma de albuș și amestecați bine. Turnați laptele la temperatura camerei și amestecați din nou. Cerneți făina, împreună cu praful de copt și cacaoa.

Încorporați ingredientele uscate peste crema făcută anterior, amestecând cu o spatulă sau un tel. Când s-a omogenizat, turnați amestecul într-o tavă pentru chec și dați la cuptor, în cuptorul preîncălzit, la 170 de grade, pentru 30-35 de minute.

Lăsați checul să se răcească, timp în care vă puteți ocupa de glazură. Puneți toate ingredientele într-o oală pe foc și amestecați până când ciocolata s-a topit. Turnați glazura peste chec după ce acesta s-a răcit.

Poftă bună!