Prăjitura cu mac și glazură de ciocolată, un preparat delicios, ce merge savurat în orice moment al anului. Vezi care sunt ingredientele și pașii de preparare.

Prajitură cu mac și glazură de ciocolată

Secretul din spatele obținerii unui rezultat fabulos este un singur ingredient ce îi oferă o consistență aparte și o aromă de neegalat. Vorbim despre un desert ușor și gustos!

Prajitura cu mac și glazură de ciocolată poate fi servită lângă o cească de cafea, dar și ca tort pentru momente festive. Nu ai cum să te saturi vreodată de ea.

Vei fi cucerit, cu siguranță, de notele de coajă de lămâie și rom – două ingrediente adăugate în rețeta pe care o vom descrie în rândurile de mai jos. Ai grijă, nu vei avea nevoie să folosești prea mult ulei de floarea soarelui pentru că semințele de mac conțin deja suficientă grăsime.

Chiar dacă prajitura de mac și glazură de ciocolată este surprinzător de ușor de făcut și este considerată, de fapt, o gustare de savurat lângă o ceașcă de cafea, merge pusă și pe masa de Paște, cea de Crăciun sau de la orice alt eveniment special.

Rețeta de prajitură cu mac și glazură de ciocolată

Preparare 20 minute
Gătire 30 minute
Timp total 50 minute

Ingrediente

Pentru a prepara această rețetă de prăjitură cu mac și glazură de ciocolată, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • Două ouă mari
  • 400 de grame de zahăr granulat
  • 480 de mililitri de lapte
  • 259 de grame de făină
  • 300 de grame de semințe de mac măcinate
  • Patru lingurițe de praf de copt
  • Două linguri de gem de caise
  • 180 de mililitri de ulei de floarea soarelui
  • Coaja de la o lămâie
  • Două linguri de rom

Pentru glazură, vei avea nevoie de:

  • 100 de grame de ciocolată cu lapte
  • 50 de grame de unt
  • Două linguri de frișcă lichidă

Mod de preparare

Cum se preparară blatul

Se bat ouăle cu zahărul până când încep să apară bule. Adăugați ingredientele rămase și amestecați puțin până se încorporează. Aluatul va fi subțire, aproape mai subțire decât cel de clătite.

Se toarnă aluatul într-o tavă de copt de 33x23 de centimetri ce a fost unsă înainte și tapetată cu făină și se lasă la copt în jur de 15 minute la 175 de grade Celsius. După acest interval, se scade temperatura la 150 de grade Celsius și se mai lasă la copt încă 20 sau 30 de minute sau până când scobitoarea cu care îl înțepăm iese curată.

Scoate blatul din cuptor iși lasă-l să se răcească în tavă.

Mod de preparare glazură

Untul și frișca lichidă se toarnă într-un vas care se pune apoi pe foc și se lasă până se topește untul și se adaugă ciocolata mărunțită bine, având grijă să amesteci până când se topește și aceasta complet.

După acest pas, glazura obținută se toarnă peste blat.

Așteaptă până când se întărește glazura, taie prăjitura cu un cuțit care are mereu lama udă și este gata de servit familiei și musafirilor.