Usor de facut, cu o textura bogata si lipicioasa, acest chec de ciocolata este ideal de facut in zilele pe care vrei sa le petreci pe canapea, alaturi de cei dragi.
Timp total 1 oră și 20 minute
Ingrediente
- 250g unt
- 225g zahar brun
- 3 oua
- 150g sirop auriu
- 1 lingura pasta de vanilie
- 100g ciocolata neagra (70% cacao), topita
- 225g faina
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 25g cacao
- 250ml apa fierbinte
- Glazura:
- 250g zahar pudra
- colorant alimentar roz
- petale de trandafir zaharisite
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 190C. Se unge si se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt.2. Intr-un bol mare, se bat untul si zaharul cu un mixer, timp de cateva minute, pana cand capata o culoare palida si o textura pufoasa. Se adauga ouale, pe rand, batand bine dupa fiecare adaugare. Treptat, se adauga siropul auriu, pasta de vanilie si ciocolata topita si se amesteca bine.
3. Se cern faina, bicarbonatul de sodiu si cacao intr-un alt vas. Se adauga o treime din acest amestec uscat, la amestecul umed si se bate bine. Se toarna jumatate din apa clocotita, apoi jumatate din amestecul uscat ramas si se amesteca din nou. Se adauga restul de apa, apoi amestecul uscat ramas. Se amesteca bine.
4. Cu atentie, se toarna aluatul in tava pregatita si se coace timp de 30 minute. Se reduce temperatura la 170C si se coace timp de inca 30-40 minute sau pana cand un bat introdus in centru iese aproape curat. Nu va faceti griji in cazul in care este un pic lipicios - va continua sa se intareasca pe masura ce se raceste. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava, apoi se transfera pe un platou.
5. Pentu a decora, se amesteca zahar pudra cu suficienta apa rece pentru a forma o pasta groasa, tartinabila, apoi se adauga colorantul. Se imprastie peste checul racit, apoi se decoreaza cu petale.