Ce poate fi mai divin decat un cheesecake fin, cu aroma de caramel?

Cheesecake Caramel macchiato
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 2 cani biscuiti graham, zrobiti
  • 1/2 cana unt, topit
  • 2 linguri zahar
  • 700g crema de branza, moale
  • 1 cana zahar
  • 3 oua
  • 230g smantana
  • 1/4 cana espresso preparat
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • inghetata de caramel

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Se unge o tava cu putin unt.

2. Se amesteca biscuitii zdrobiti, untul topit si 2 linguri de zahar pana se combina bine. Se preseaza compozitia in partea inferioara a tavii unse, inclusiv pe margini. Se coace in cuptorul preincalzit timp de 8 minute, apoi se lasa sa se raceasca complet. Se reduce temperatura cuptorului la 165 grade C.

3. Se bate crema de branza intr-un castron, cu un mixer electric pana devine cremoasa. Treptat, se adauga 1 cana de zahar si se amesteca. Se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare. Se adauga smantana, espresso si vanilie. Se toarna compozitia in crusta coapta si racita.

4. Se coace cheesecake-ulin cuptor timp de 1 ora si 5 minute; apoi se opreste cuptorul, se deschide partial usa si se lasa cheesecake-ul sa timp de inca 15 minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca pana la temperatura camerei, apoi se acopera cu folie de plastic si se lasa sa se raceasca in frigider timp de 8 ore.

5. Inainte de a servi, se decoreaza cu frisca si sos de caramel.