In cazul in care esti in criza de timp, dar ai pofta de ceva dulce, aceste prajituri cu caramel si ciocolata sunt solutia perfecta.

Mini-Prajituri Cu Ciocolata Si Caramel
Timp total 55 minute

Ingrediente

  • 90g ciocolata cu caramel
  • 200g ciocolata neagra, tocata
  • 125g unt
  • 1 cana de zahar brun
  • 3 oua
  • 3/4 cana faina
  • 1/4 cana pudra de cacao
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • Ganache de ciocolata si caramel:
  • 90g ciocolata cu caramel
  • 100g ciocolata neagra, tocata
  • 1/4 cana smantana

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se tapeteaza 12 forme de briose cu hartie de copt.

2. Se pun ciocolata si untul intr-un bol termorezistent. Se topesc in cuptorul cu microunde timp de 2-3 minute, amestecand dupa fiecare minut, cu o lingura de metal, pana se topeste si este neteda.

3. Se adauga zahar. Se lasa deoparte timp de 2 minute. Se adauga ouale, pe rand, batand bine dupa fiecare adaugare. Se cerne faina, cacao si praf de copt peste amestecul de ciocolata. Se amesteca sa se combine. Se adauga ciocolata cu caramel fin tocata. Se toarna aluatul in forme. Se adauga ciocolata taiata in bucatele deasupra. Se da la cuptor timp de 20-25 de minute sau pana cand un bat introdus in centru iese cu putine firimituri. Se lasa sa se raceasca usor.

4. Intre timp, pentru a face ganache-ul, se pun ciocolata si smantana intr-un castron si se topesc in cuptorul cu microunde timp de 1-2 minute, amestecand cu o lingura de metal la fiecare 30 de secunde. Se adauga ganache-ul peste prajitrile rasturnate pe platou si se servesc.