Un desert "portabil", pe care il poti transporta cu usurinta la o petrecere.
Timp total 2 ore
Ingrediente
- 250g biscuiti digestivi
- 125g unt, topit
- 500g crema de branza
- 1/2 cana zahar pudra
- 200g ciocolata alba, topita
- 2 oua
- 1 lingurita coaja de portocala, rasa fin
- 2 linguri de suc de portocale
- 150g zmeura congelata
- coaja de portocala, pentru a decora
Mod de preparare
1. Se incinge cuptorul la 160C. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt, inclusiv pe margini.2. Se macina biscuitii pana cand amestecul seamana cu un pesmet fin. Se adauga untul. Se amesteca bine si se preseaza amestecul la baza tavii pregatite. Se lasa sa se raceasca timp de 30 de minute.
3. Intre timp, se bate crema de branza cu zaharul pana la omogenizare. Se adauga ciocolata alba si oua. Se amesteca bine. Se adauga coaja de portocala si sucul. Se presara 1/2 din cantitatea de zmeura peste baza de biscuiti. Se toarna amestecul de crema de branza deasupra si se presara cu zmeura ramasa.
4. Se da la cuptor timp de 30 de minute. Se lasa sa se raceasca in cuptor timp de 1 ora cu usa intredeschisa. Se lasa, apoi sa se raceasca complet. Se decoreaza cu coji de portocala.