Combinatia perfecta de cheesecake, cu ciocolata si fructe.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- 230g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita de sare
- 170g unt
- 200g zahar brun
- 2 oua
- 1 lingurita extract de vanilie
- 110g afine
- 100g ciocolata alba
- Pentru compotul de afine:
- 140g afine
- 30g zahar pudra
- 2 lingurite suc de lamaie
- Pentru cheesecake:
- 1/2 ou, batut
- 1/2 lingurita de extract de vanilie
- 60g crema de branza grasa
- 20g unt
- 15g zahar pudra
Mod de preparare
1. Incalzese cuptorul la 200C. Pentru a face compotul, se pun pe foc 140g afine intr-o cratita mica, cu 30g de zahar, zeama de lamaie si 1 lingura de apa timp de 5-7 minute pana cand fructele incep sa se rupa. Se iau de pe foc, apoi se paseaza cu un mixer. Se strecoara intr-o sita deasupra unui vas, impingand in jos cu o lingura.2. Se combina ingredientele pentru cheesecake intr-un bol, cu un mixer electric.
3. Pentru baza, se cern faina, praful de copt si sarea intr-un bol mare. Intr-un alt bol mare, se amesteca untul topit, zaharul brun, ouale ai vanilia. Se adauga amestecul de faina sa se combine. Se adauga apoi 110g de afine si ciocolata. Se toarna amestecul intr-o tava, tapetata cu hartie de copt.
4. Se pune amestecul de branza pe baza, apoi se adauga compotul de afine. Se da la cuptor timp de 20 de minute. Se raceste timp de 2 ore. Se servesc taiate in patrate.