Daca esti fan al lichiorului de oua, atunci acest cheesecake va deveni prajitura ta preferata.

Cheesecake  cu lichior de oua
Timp total 1 oră și 25 minute

Ingrediente

  • 1 ceasca biscuiti graham, zdrobiti
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri de unt topit
  • 3 pachete crema de branza
  • 1 ceasca de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 3/4 cana lichior de oua
  • 2 oua
  • 2 linguri de rom
  • nucsoara macinata

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 165 C.

2. Intr-un castron, se combina biscuitii zdrobiti, 2 linguri de zahar si untul. Se preseaza pe partea inferioara a unei tavi.

3. Se coace in cuptorul preincalzit timp de 10 minute. Se lasa sa se raceasca.

4. Se incalzeste cuptorul la 220 C.

5. Intr-un blender, se combina crema de branza, 1 cana de zahar, faina si lichior de oua. Se adauga ouale, rom si nucsoara. Se toarna amestecul in crusta racita.
Se coace in cuptorul preincalzit timp de 10 minute.

6. Se reduce caldura la 120C si se coace timp de 45 de minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet inainte de a-l scoate din tava.