Capsunile sunt ingredientul principal in aceasta reteta racoroasa.
Timp total 1 oră și 20 minute
Ingrediente
Pentru cheesecake: 300g biscuiti digestiv 60g unt topit 600g crema de branza 150g zahar 1 lingura faina 2 lamai - coaja si sucul 3 oua, plus 2 galbenusuri 200ml smanana 1 baton de vanilie Pentru topping: 500g capsuni mici, taiate pe jumatate 3 linguri de zahar lichior de portocale 1/2 lamaie - suculMod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 160C. Se macina biscuitii, apoi se amesteca untul topit. Se preseaza pe fundul unei tavi. Se lasa sa se raceasca in frigider.2. Folosind un mixer, se bate crema de branza cu restul ingredientelor de cheesecake intr-un castron pana cand devine usor si pufos. Se pune uniform pe baza racita, apoi se coace timp de 60-70 de minute. Se opreste cuptorul cu cheesecake-ul din interior si se lasa sa se raceasca complet.
3. Cu 30 de minute inainte de servire, se pun capsunile cu celelalte ingrediente pentru topping intr-un castron, se amesteca pentru a se acoperi, apoi se lasa la macerat. Se decoreaza si se serveste.