Un desert fin, care este gata in numai cativa pasi. Singura problema este ca va trebui sa ai rabdare sa-l lasi la rece timp de 4 ore.

Cheesecake cu mousse de vanilie
Timp total 6 ore

Ingrediente

  • 40 gaufre, zdrobite
  • 3 linguri de unt sau margarina, topite
  • 900g crema de branza
  • 1 cana zahar
  • 4 lingurite vanilie
  • 3 oua
  • 30g frisca

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 160C.

2. Se amesteca firimiturile de gaufre si untul si se preseaza pe partea inferioara unei tavi unse.

3. Cu ajutorul unui mixer, se bat 650g crema de branza cu 3/4 cana de zahar si 1 lingura de vanilie. Se adauga ouale, pe rand, amestecand la viteza mica dupa fiecare adaugare. Se toarna peste crusta.

4. Se coace timp de 50-55 de minute. Se trece cu cutitul in jurul marginii tavii pentru a slabi prajitura si se lasa sa se raceasca complet in tava.

5. Se amesteca restul de crema de branza, zahar si vanilie cu un mixer. Se adauga frisca, se amesteca si se raspandeste peste cheesecake. Se lasa sa se raceasca timp de 4 ore. Se taie in felii si se serveste.