Un cheesecake cu mere in care vei descoperi aromele toamnei.
Timp total 1 oră și 10 minute
Ingrediente
- 1 cana biscuiti graham, zdrobiti
- 1/2 cana nuci pecan, tocate marunt
- 3 linguri de zahar alb
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/4 cana unt
- 230g crema de branza
- 1/2 cana zahar
- 2 oua
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 4 cani mere, decojite, in felii subtiri
- 1/3 cana de zahar alb
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/4 cana de nuci pecan, tocate
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 175C. Intr-un castron mare, se amesteca impreuna biscuitii, 1/2 cana de nuci pecan fin tocate, 3 linguri de zahar, 1/2 lingurita scortisoara si unt topit. Se preseaza pe baza unei tavi. Se coace timp de 10 minute2. Intr-un castron mare, se combina crema de branza si 1/2 cana de zahar. Se amesteca la viteza medie pana la omogenizare. Se adauga ouale, pe rand, amestecand dupa fiecare adăugare. Se adauga esenta de vanilie; se toarna toarna peste crusta coapta.
3. Intr-un castron mic, se amesteca 1/3 cana de zahar si 1/2 lingurita de scorțisoara. Se adauga feliile de mere si se amesteca pentru a le acoperi. Se pun merele, in strat, peste crema de branza si se presara cu 1/4 cana de nuci pecan tocate.
4. Se coace timp de 60-70 de minute. Cu un cutit, se slabeste marginea de tava. Se lasa sa se raceasca, apoi se scoate din tava. Se lasa sa se raceasca inainte de servire.