Mixul perfect intre Tiramisu si Cheesecake.

Tiramisu Cheesecake, mixul perfect între tiramisu și cheesecake
Timp total 2 ore

Ingrediente

  • 250g biscuiti de ciocolata
  • 2 linguri de cafea
  • 100g unt nesarat
  • 250ml espresso
  • 145 ml vin
  • 18 piscoturi
  • 5 foi de gelatina
  • 435ml smantana lichida
  • 275g zahar pudra
  • 2 lingurite pasta vanilie
  • 750g crema de branza
  • 1 kg mascarpone
  • 175g ciocolata neagra
  • pudra de cacao

Mod de preparare

1. Si unge o forma de prajitura si se tapeteaza cu foaie de copt. Se pun intr-un blender si se maruntesc. Se transfera biscuitii intr-un castron cu cafea si unt si se amesteca pana se combina.

2. Se preseaza uniform pe baza formei de prajitura. Se pune espresso si 125ml de vin intr-un castron. Se inmoaie piscoturile in amestecul de espresso si se pun deasupra bazei de biscuiti.

3. Se raceste cat este nevoie. Se acopera si se raceste restul de amestec de espresso. Se inmoaie gelatina intr-un vas cu apa rece, timp de 5 minute sa se inmoaie. Intre timp, se pun 250 ml smantana si 220g de zahar intr-o cratita la foc mic mediu, amestecand pana cand se dizolva zaharul. Se da in fiert, apoi se ia de pe foc.

4. Se stoarce excesul de apa din gelatina, apoi se adauga in amestecul de smantana pana se topeste. Se pune deoparte sa se raceasca.

5. Se pune vanilia si crema de branza intr-un mixer. Se bat bine.

6. Se adauga 600g mascarpone si restul de 2 linguri de vin si se amesteca pentru a se combina.

7. Se intinde amestecul de branza peste piscoturi si se acopera suprafata cu folie de plastic. Se raceste peste noapte.

8. A doua zi, pentru a face crema ganache, puneți ciocolata într-un castron rezistent la căldură. Puneți restul de 3/4 cești (185ml) cremă într-o tigaie la foc mediu. Cand fiebe, se toarna peste ciocolată.

9. Se lasă deoparte timp de 30 de secunde pentru a se topi, apoi se amestecă până se netezeste. Se răcește, apoi se toarnă peste tort. Se răcește timp de 2 ore.

10. Combinați amestecul espresso ramas cu restul zahărului de 1/4 cană (55g) într-o cratiță la foc mediu, amestecând până ce zahărul se dizolvă. Se fierbe timp de 5 minute sau până se îngroasa ușor.

11. Răspândiți restul de 400 g mascarpone deasupra cremei ganache, rasucind, pentru a crea mici vârfuri.

12. Pentru servire, presariti ciocolata rasa si cacao. Turnati si amestecul de sirop de espresso.