Ce spuneți de o porție de chifteluțe delicioase, într-un sos la fel de gustos? Astăzi vă propunem o rețetă extrem de gustoasă, de chifteluțe în sos de ciuperci, pe care o puteți servi alături de o porție de piure de cartofi.

Dacă vreți să reinterpretați puțin ideea de chiftele în sos și să încercați altceva, această rețetă vă va cuceri iremediabil. Le puteți face din orice fel de carne vă place, dar noi am ales varianta din curcan, pentru că sunt mai light și au mai puține calorii. Combinația cu sos de ciuperci este oricum sățioasă, așa că puteți folosi o carne slabă pentru chifteluțe. 

Vă recomandăm să le serviți alături de piure, deși sunt foarte bune și simple.

Chifteluțe de curcan cu sos de ciuperci
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • Pentru chifteluțe:
  • 500 g carne tocată (vită, porc, curcan sau amestec)
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ou
  • 2 linguri de făină
  • 1 linguriță mărar uscat
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 350 g ciuperci
  • 2 linguri unt
  • sare
  • piper
  • 1/2 pahar de vin
  • 150 ml smântână lichidă
  • 2 linguri amidon

Mod de preparare

Pregătiți întâi chifteluțele. Amestecați toate ingredientele într-un bol și asezonați cu sare și piper. Dacă vi se pare că nu se leagă bine compoziția, mai puteți adăuga un ou sau o lingură de făină.

Formați chifteluțele rotunde și prăjiți-le în ulei încins, până devin arămii. Dacă alegeți să le faceți la cuptor, puneți-le pe o tavă cu hârtie de copt și lăsați-le în cuptor 35-40 de minute sau până când s-au rumenit.

Acum vă puteți ocupa de sos. Curățați ciupercile și tăiați-le felii. Puneți ciupercile într-o tigaie cu 2 linguri de unt și căliți câteva minute. Adăugați sare, piper, ”stingeți” cu vin și lăsați să fiarbă câteva minute, până când vinul se evaporă.

La final, adăugați smântâna lichidă, amidonul și lăsați sosul pe foc până când se îngroașă. Opriți focul și, după ce sosul s-a răcit puțin, pasați-l cu ajutorul unui blender de mână.

Serviți alături de chifteluțe și piure.

Poftă bună!