Chifteluțele indiene de ceapă, sau onion bhaji, sunt un aperitiv foarte simplu, delicios și de efect. Se fac foarte ușor și rapid, sunt de post și pot fi o alegere delicioasă pentru vegetarieni. O combinație savuroasă de ceapă cu panadă, prăjită în ulei, potrivită pentru orice masă și în orice combinație. Cu salată, cu sos, sau pur și simplu ca atare, sub formă de gustare.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 1 ceapă albă
- 2 cepe roșii
- 2 căței de usturoi
- 1/2 linguriță ghimbir pudră
- 1/2 linguriță turmeric
- 1/2 linguriță boia
- sare
- piper
- 70 ml apă
- 1/2 linguriță bicarbonat
- pătrunjel
- 100 g făină
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Curățați și tăiați ceapa julien. Puneți ceapa și usturoiul pisat într-un bol și adăugați peste ea făina, bicarbonatul , condimentele, verdeața tocată mărunt și apă. Amestecați bine totul.Ceapa trebuie să fie complet acoperită de panada care s-a format din făină, apă și condimente. Dacă mai este nevoie, mai puteți câteva linguri de apă.
Formați chiftele din acest amestec, modelându-le cu mâna, sub formă de grămăjoare. Nu trebuie să aibă un aspect definit sau uniform.
Puneți ulei la încins și prăjiți chifteluțele de ceapă în baie de ulei, până când s-au rumenit. Scoateți chiftelele pe o tavă tapetată cu prosoape de hârtie.
Serviți cu sosul preferat sau cu salată.
Poftă bună!