Ciorba de fasole este unul dintre acele preparate care ne aduce aminte de gustul mâncării de acasă, făcută de mama sau bunica. Dacă vă place ciorba de fasole, trebuie să încercați această rețetă, servită în pâine.

Ciorbă fierbinte, într-un bol crocant de pâine, pe care îl puteți mânca pe măsură ce mâncați din ciorbă. Sună delicios, nu-i așa? Multe restaurante servesc ciorba de fasole așa, iar astăzi ne-am gândit să vă propunem o rețetă pe care să o faceți acasă.

Pâinea suport o puteți cumpăra, pentru a vă fi mai simplu, sau o puteți face voi, dacă aveți timp și răbdare. Totuși, ciorba este foarte gustoasă servită din pâine pe vatră, pe care o găsiți în supermarketuri.

Ciorbă de fasole servită în pâine

Ingrediente

  • 400 g fasole boabe
  • 1 păstârnac
  • 1/2 țelină
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ardei roșu
  • 300 g roșii cuburi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 pâini de dimensiune medie

Mod de preparare

Puneți boabele de fasole în apă rece, la înmuiat, pentru câteva ore sau peste noapte. Fierbeți fasolea și, când dă în clocot, schimbați prima apă și turnați apă fierbinte peste fasole.

Lăsați să fiarbă la foc mic o jumătate de oră, după care puneți păstârnacul și țelina curățate, sare, piper, 2 linguri de ulei și puțin cimbru.

Când fasolea este pe jumătate fiartă, adăugați ceapa tocată mărunt, morcovul dat pe răzătoare, ardeiul tăiat cubulețe și roșiile opărite, decojite și tăiate cuburi.

Când boabele de fasole sunt fierte și încep să se spargă, ciorba este gata. Mai puneți sare și piper dacă mai este nevoie, și o crenguță de cimbru și opriți focul.

Tăiați partea de sus a pâinii, ca și cum ar fi un capac. Scoateți miezul și astfel veți obține bolurile din pâine. Puneți-le într-o tavă, la cuptor, pentru 10 minute, cât să devină crocante și să nu se înmoaie imediat cum puneți ciorba în ele.

Puneți ciorba în bolurile din pâine și serviți cu salată de ceapă roșie.

Poftă bună!