Supele și ciorbele sunt recomandate întotdeauna în diete, pentru că au puține calorii, au un conținut mare de vitamine, datorită legumelor proaspete și vă țin de foame până la următoarea masă.
Un bol de supă de legume, la prânz, este menaipomenit atât pentru sănătate, pentru sistemul digestiv, cât și pentru siluetă. Atât timp cât ciorba nu conține mult ulei, carne grasă sau paste/ orez din belșug, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la siluetă.
Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una extrem de simplă. O ciorbă de legume delicioasă, ușor de făcut și pe care o puteți adapta la preferințele voastre. Puteți adăuga și alte legume care vă plac, plus condimentele preferate: cimbru, foi de dafin, boia etc. O puteți personaliza în funcție de gusturi și vă puteți bucura de ea chiar dacă țineți dietă sau nu.
Ingrediente
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 tulpină țelină
- 2 ardei
- 3 roșii
- 2 cartofi
- 200 g fasole verde
- 5 linguri pastă de tomate
- sare
- piper
- verdeață (opțional)
- 2 linguri ulei
- zeamă de lămâie
Mod de preparare
Tăiați legumele la dimensiunea dorită. Le puteți tăia cubulețe mai mari sau mai mici, julien sau oricum vă place. Morcovul îl puteți da pe răzătoarea mare.Puneți 2 linguri de ulei într-o oală și căliți câteva minute ceapa, morcovul și ardeiul. Adăugați apă, asezonați cu sare și piper și lăsați să fiarbă cu capacul pus.
După 10-15 minute, adăugați și restul legumelor tocate și mai lăsați să fiarbă 10 minute. La final, adăugați pasta de tomate și roșiile decojite și tăiate cubulețe.
Mai lăsați pe foc 10 minute, timp în care gustați și mai adăugași sare și piper dacă mai este nevoie. Opriți focul și puneți verdeață proaspăt tocată.
Serviți cu zeamă de lămâie sau oțet și cu ardei iute.
Poftă bună!