Deserturile simple și rapide sunt ideale în orice moment. Fie că aveți poftă de ceva dulce, rapid, sau vreți să preparați un desert la îndemână pentru musafiri, știm că nu vă doriți să pierdeți ore întregi în bucătărie.
Desertul pe care vi-l propunem astăzi se face foarte ușor, rapid și aveți nevoie doar de câteva ingrediente. Câteva foi de plăcintă subțiri, fructe de pădure (un singur fel sau amestec) și frișcă proapătă și veți obține un desert delicios.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- foi de plăcintă individuale
- unt
- mure
- zmeură
- afine
- căpșuni
- 2 linguri zahăr brun
- 300 ml frișcă lichidă
- 3 linguri zahăr pudră
Mod de preparare
Mai întâi, ne vom ocupa de frișcă. Bateți cu mixerul frișca lichidă rece de la frigider. Adăugați treptat zahărul pudră și continuați să mixați până când frișca a căpătat consistență. Dați frișca la frigider cât timp vă ocupați de prepararea coșulețelor.Pregătiți o formă pentru tarte pe care o ungeți cu unt topit. Tăiați foile de plăcintă în bucăți pătrate, pe care le veți pune în formele de tartă. Puneți prima bucată de foaie, ungeți cu unt topit. Urmează încă o bucată de foaie și tot așa. Puneți 4-5 straturi de foi de plăcintă în fiecare formă.
Amestecați fructele de pădure cu zahărul brun și puneți câte o lingură în fiecare formă. Dați la cuptor, în cuptorul preîncălzit, pentru 10-15 minute sau până când coșulețele s-au rumenit. Lăsați să se răcească, după care ornați cu frișcă.
Poftă bună!