Castanele au o aroma distincta, asa ca incearca sa le folosesti in forma lor pura pentru a face aceasta reteta delicioasa de desert.
Timp total 35 minute
Ingrediente
- 25g migdale
- 225g conserva de piure de castane
- 100g zahar
- 200ml smantana
- miere (de castane daca este posibil)
Mod de preparare
1. Se pun migdalele in apa clocotita si se inmoaie timp de 10 minute. Se scurg si se taie pe lungime in fragmente subtiri. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se pun bucatile de migdale intr-o tava si se coc timp de 6-7 minute, pana devin aurii. Se scot si se lasa sa se raceasca.2. Se pune piureul de castane intr-o cratita, la foc mic si se incalzeste. Se adauga zaharul (piureul va deveni lucios si intunecat). Se transfera intr-un castron si se lasa sa se raceasca.
3. Se toarna, alternativ, o lingurita de piure de castane si smantana in pahare de desert. Se toarna putina miere si se imprastie cu migdale pentru a servi.