Mont Blancs este o reteta clasica de desert francez, cu o textura fina si rafinata.

Mont Blancs Cu Crema De Castane
Timp total 2 ore

Ingrediente

  • 2 albusuri
  • un varf de cutit de bitartrat de potasiu
  • 125g zahar pudra
  • 1/4 lingurita esenta de vanilie
  • 6 castane glasate confiate
  • 50g ciocolata (50% cacao), rasa fin
  • zahar pudra
  • Pentru crema de castane:
  • 284ml frisca
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 250g piure de castane indulcit

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 110C si se tapeteaza 2 tavi cu hartie de copt. Se deseneaza, cu cun creion, 6 cercuri de 9cm pe hartie, distantate.

2. Se bat albusurile cu un praf de sare intr-un castron pana devin spumoase. Se adauga bitartrat de potasiu si se bate. Se adauga 2 linguri de zahar, pana se formeaza varfuri rigide, apoi se incorporeaza restul de zahar impreuna cu vanilia. Se toarna compozitia intr-o punga de cofetarie si se formeaza cercuri pe hartie, folosind cercurile desenate ca un ghid. Se da la cuptor timp de 1 ora si jumatate. Se racesc pe un raft de sarma.

3. Intr-un castron, se bat frisca si esenta de vanilie. Se toarna o cantitate generoasa pe partea de sus a fiecarei baze. Se transfera pe un platou.

4. Se bate piureul de castane. Se toarna intr-o punga de cofetarie. Se deseneaza forme circulare peste frisca, pe fiecare prajitura.

5. Se pun felii de castane confiate in fiecare prajitura. Se presara cu ciocolata rasa si zahar pudra.