Mont Blancs este o reteta clasica de desert francez, cu o textura fina si rafinata.
Timp total 2 ore
Ingrediente
- 2 albusuri
- un varf de cutit de bitartrat de potasiu
- 125g zahar pudra
- 1/4 lingurita esenta de vanilie
- 6 castane glasate confiate
- 50g ciocolata (50% cacao), rasa fin
- zahar pudra
- Pentru crema de castane:
- 284ml frisca
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 250g piure de castane indulcit
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 110C si se tapeteaza 2 tavi cu hartie de copt. Se deseneaza, cu cun creion, 6 cercuri de 9cm pe hartie, distantate.2. Se bat albusurile cu un praf de sare intr-un castron pana devin spumoase. Se adauga bitartrat de potasiu si se bate. Se adauga 2 linguri de zahar, pana se formeaza varfuri rigide, apoi se incorporeaza restul de zahar impreuna cu vanilia. Se toarna compozitia intr-o punga de cofetarie si se formeaza cercuri pe hartie, folosind cercurile desenate ca un ghid. Se da la cuptor timp de 1 ora si jumatate. Se racesc pe un raft de sarma.
3. Intr-un castron, se bat frisca si esenta de vanilie. Se toarna o cantitate generoasa pe partea de sus a fiecarei baze. Se transfera pe un platou.
4. Se bate piureul de castane. Se toarna intr-o punga de cofetarie. Se deseneaza forme circulare peste frisca, pe fiecare prajitura.
5. Se pun felii de castane confiate in fiecare prajitura. Se presara cu ciocolata rasa si zahar pudra.