Creveti deliciosi langa cel mai bun si cremos sos pe care l-ai gustat!

Creveti Cu Gnocchi Cu Usturoi Si Sos De Smantana
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 450g creveti, curatati
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare si piper negru macinat, dupa gust
  • 450g gnocchi
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • Pentru sosul de smantana:
  • 1/4 cana unt
  • 4 catei de usturoi, tocati
  • 2 linguri faina
  • 1 cana supa de pui
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 cana smantana
  • 1/2 cana parmezan ras
  • sare si piper negru macinat, dupa gust

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt.

2. Se pun crevetii pe foaia de copt. Se adauga ulei de masline, sare si piper, dupa gust si se amesteca usor. Se pune in cuptor si se lasa aproximativ 6-8 minute; se pun deoparte.

3. Intr-o oala mare de apa cu sare, se fierb gnocchi in conformitate cu instructiunile de pe pachet; se scurg bine.

4. Pentru a face sosul de smantana, se topeste untul in tigaie la foc mediu. Se adauga usturoiul si se gateste, amestecand frecvent, aproximativ 1-2 minute. Se adauga faina pana se rumeneste usor, aproximativ 1 minut.

5. Treptat, se adauga supa de pui, cimbru si busuioc. Se gateste, amestecand continuu, pana se incorporeaza, aproximativ 1-2 minute. Se adauga smantana si parmezan si se lasa pe foc pana se ingroasa, aproximativ 1-2 minute. In cazul in care amestecul este prea gros, se adauga lapte; se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.

6. Se adauga creveti si gnocchi si se amesteca usor. Se serveste imediat, garnisit cu patrunjel.