Combinația de paste cu creveți și parmezan este întotdeauna una irezistibilă. Mai ales dacă vorbim despre gnocchi, acele paste dense și sățioase, care sunt delicioase indiferent cu ce le combini.

Gnocchi sunt un fel aparte de paste, pentru că sunt făcute cu cartofi, ou și făina. De aceea, datorită celor două tipuri de amidon din compoziție, gnocchi au o textură ușor lipicioasă și al dente, indiferent cât i-am fierbe sau cum i-am găti. 

Îi puteți prepara în casă sau îi găsiți la supermarket, doar la raftul cu paste proaspete. Astăzi vă propunem o rețetă de gnocchi cu sos de parmezan și vin și creveți trași în unt. Sună delicios, nu-i așa?

Gnocchi cu creveți și sos de parmezan
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 400 g gnocchi proaspeți
  • 30 g unt
  • 400 g creveți
  • sare
  • piper
  • 4 căței de usturoi
  • 2 lingurițe făină
  • 1/2 pahar de vin
  • 150 g parmezan ras
  • cimbru
  • busuioc proaspăt

Mod de preparare

Curățați creveții și spălați-i cu un jet de apă rece. Puneți o oală de apă cu un praf de sare la fiert. Când dă în clocot, puneți gnocchi și fierbeți conform instrucțiunilor de pe pachet.

Între timp, puneți untul într-o tigaie pe foc. Adăugați creveții, sare și piper. Gătiți 2-3 minute, până când creveții devin rozalii. Scoateți creveții din tigaie și lăsați-i deoparte.

În aceeași tigaie, puneți usturoiul, cimbrul și cele 2 lingurițe de făină. Amestecați bine și puneți vinul în tigaie. Lăsați să fiarbă câteva minute, sau până când vinul s-a evaporat. Adăugați parmezanul ras și amestecați. Scurgeți pastele de apă și puneți-le în tigaie, împreună cu creveții. Mai fierbeți totul împreună cu sosul pentru 1-2 minute.

Serviți cu busuioc proaspăt și cu extra-parmezan.

Poftă bună!