Nimic nu se compară cu un ou ochi perfect, cu gălbenușul cremos și moale. Cine a făcut măcar o dată în viața lui ouă ochiuri, știe cât de ușor este s-o dai în bară. Ca la orice preparat simplu, poți da greș foarte ușor.

Marginea oului arsă, albușul lipit sau împrăștiat prin tigaie, gălbenușul prea moale sau albuș rămas crud în mijloc și lista poate continua. 

Secretul pentru un ou ochi perfect constă într-un truc foarte simplu: renunțați să mai faceți oul ochi în ulei încins. În acest fel, reușita va fi aproape sigură, aspectul și gustul perfecte, iar oul ochi va deveni un aliment sănătos și nu va mai intra în categoria prăjeli.

Cum să faci ouă ochiuri PERFECTE, fără ulei
Timp total 3 minute

Ingrediente

  • ouă
  • un cubuleț de unt
  • sare
  • câteva linguri de apă

Mod de preparare

Pentru a face ouă ochiuri perfecte aveți nevoie de o tigaie de calitate, antiaderentă, cu capac.

Puneți un cubuleț de unt în tigaie și lăsați să se topească, dar fără să se ardă. Între timp, spargeți oul sau ouăle într-un bol. Când untul s-a topit, turnați ușor oul în tigaie, puneți un strop de apă (câteva linguri), puneți capacul și lăsați fix 3 minute, pe ceas, la foc mic.

După trei minute aveți un ou ochi perfect, cu gălbenușul cremos și care nu are marginile arse.

Poftă bună!