Un desert destinat doar adultilor, cu textura cremoasa si un strop de alcool.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- Pentru crema de vanilie:
- 500ml smantana
- 70ml zer
- 150ml lapte integral
- 1 baton de vanilie, despicat
- 60g zahar
- 3 foi de gelatina
- Pentru jeleu:
- 300ml vin dulce
- 3 foi de gelatina
Mod de preparare
1. Intr-o cratita mare, se incalzeste smantana, alaturi de zer, lapte, vanilie si zahar, pana cand se topeste zaharul. Nu se fierbe.2. Intre timp, se inmoaie 3 foi de gelatina in apa rece timp de 2 minute. Cand smantana este fierbinte, se ia de pe foc si, dupa ce se stoarce orice exces de apa din foile de gelatina, se adauga foile in amestec. Se amesteca pana se dizolva complet. Se toarna in 6 pahare. Se lasa sa se raceasca, apoi se pun in frigider timp de 3-4 ore pentru a se intari.
3. Se toarna 150ml de apa intr-o cratita si se adauga cele 3 frunze de gelatina. Se lasa sa se inmoaie, apoi se incalzeste cu grija, amestecand, pana cand gelatina se dizolva. Se incorporeaza vinul, se amesteca si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei (acesta va fi in continuare lichid). Se toarna in pahare, peste crema, apoi se pun in frigider peste noapte. Se servesc cu biscuiti dulci.